Lästips inför årsmötet (då dans ingår)

Den 6/3 är det årsmöte.
Alla medlemmar dansar kostnadsfritt hela kvällen och bjuds på varmkorv i samband med danspausen då mötet sker. Kallelse presenterades den 6/2 och sedan 20/2 finns hela verksamhetsberättelsen och den ekonomiska redovisningen tillgänglig för medlemmarna i samband med danskvällarna.
Texten som i korthet återger hur året 2017 faktiskt har varit för BoråsGDF  presenteras här nedan. De som funderar över hur sjutton det kan bli i framtiden kan även roa sig med ett nytt kåseri under fliken gott och blandat .

Verksamhetsberättelse 2017:

Borås Gammaldansförening är en ideell förening för alla som vill främja och sprida
intresset för gammaldans. Föreningen har under 2017 arrangerat danskvällar med möten för den egna medlemskretsen. Allt har liksom föregående år skett utan att bedriva någon affärsverksamhet och utan ekonomiska medlemsintressen.
Föreningen lär ut gammaldansens grunder och nya varianter samtidigt som medlemmarna umgås, får motion och friskvård. Föreningens verksamhet kan beskrivas som allmännyttig kombination av idrott och kultur med en önskan om att så många som möjligt ska
upptäcka den kombinerade nyttan och glädjen med att dansa gammaldans!

Föreningen hade 14 danskvällar på tisdagar under våren och 13st under hösten, samt årsmöte och julagille på fredagskvällar. Åtta olika orkestrar har spelat under året: C-laget, Charlies, Diggarna, Dur X, Levins, Rent Drag, Robbans och Trippix. Henrik Olausson Palm har bokat orkestrarna och ordnat en liten trycksak i fickformat för vår respektive höst och sett till att kurskvällarna presenterats på Alldans.se. Tisdag-kvällarna har inneburit en successiv ökning av svårighetsgrad från varje kvälls början till slut och från kursens första till sista vecka.

Alla Hjärtans dag uppmärksammades med lite godsaker och på fettisdagen bjöds alla medlemmar på kaffe/te och semla. Vid årsmötet serverades matiga smörgåsar och fika i pausen. Vid vårfinalen den 11 april bjöd föreningen på kaffe och bulle. Vid höstens kursavslutning den 5 december kom Borås Lucia med tärnor i samband med kaffepausen och föreningen bjöd i vanlig ordning på kaffe, lussekatt och pepparkaka. Luciaföljet tackades med en inslagen chokladkaka och välkomnades att besöka föreningen för ett kostnadsfritt prova-på-tillfälle.

Fredag den 15 december hölls föreningens traditionella Julagille. Inledningsvis med mingel, glögg mm och mot kvällens slut bjöds alla dansare på varmkorv, bröd och dricka. Då föreningens ekonomi varit god under året beslutades att inte ta ut någon extra avgift för kvällen, utan att inträdet för kvällen istället skulle motsvara kostnaden för att lösa medlemskap för 2018. Att på så vis stimulera till medlemskap redan inför en ny termin ökar visserligen inte föreningens intäkter, men förnyar på ett positivt sätt medlemsskaran inför det nya året.

Borås GDF bildades 1976 och stadgarna uppdaterades i samband med årsmötet den 3/3 2017. Styrelsen höll under året kontinuerliga styrelsemöten och har fortsatt ansvarat för föreningens ekonomi. Hemsidan och sociala media har uppdaterats löpande för att sprida aktuell information och presentera vilka orkestrar som spelar respektive danskväll. Föreningens uppskattade instruktör, Pär-Anders Sköld, har lagt lite foton mm på Facebook både före och efter varje kurskväll. Kostnadsfri information om danskvällar har även spridits via olika reklamblad, tidningar och kalendrar. Borås GDF är medlem i föreningsarkivet i Borås vilket ger rätt att kostnadsfritt överlämna handlingar som ska bevaras för framtiden. Föreningen har försäkrats genom länsförsäkringar och i augusti förlängdes kontraktet för dans i Parkhallen att gälla till och med december år 2019.

Två kassaansvariga per kväll har som regel varit först på plats och stannat längst av alla. De har först ställt iordning, ökat ventilationen, förberett med kallvattentermosar mm och därefter ansvarat för entré och kassa. De har även ansvarat för larm och låsning efter att orkestern packat ihop. Kassaansvariga har i enlighet med antagna rutiner inte lagt entréavgift i samband med tjänstgöringskväll (då de knappt hunnit dansa alls) och har för varje tjänstgöringstillfälle tackats med en fribiljett till någon efterföljande tisdag.

Två andra funktionärer har tillsammans ansvarat för fikaförberedelser samt servering. Kvällens fika-lag har handlat tillbehör, bryggt kaffe och tevatten samt brett alla smörgåsar. Föreningens bryggare mm finns i en särskild fikavagn som rullas fram som serveringsbord. Efter kaffepausen har fikalaget plockat undan och diskat. Respektive kvälls fikaansvariga har som kompensation för sitt arbete enligt funktionärsrutin avstått från att betala entré och kaffebiljetter den kväll de tjänstgjort.

Många medlemmar har i positiv föreningsanda under året hjälpts åt att locka fler dansare till föreningen. Medlemmar har även bidragit till föreningsarbetet genom att arrangera lotterier, bidragit med vissa lotterivinster och diverse ideella arbetsinsatser. Valberedning har varit Ingalill Andersson och Sune Ström. Protokoll och räkenskaper granskas av Marie Sjöström och Kristian Berger, de två utsedda revisorerna för 2017.

Styrelsen för Borås GDF noterar ett plusresultat och tackar funktionärer och medlemmar för årets alla insatser, samt önskar alla varmt välkomna till kommande medlemsaktiviteter!

 

Hoppas vi även ses i samband med kommande årsmöte !

En tanke om “Lästips inför årsmötet (då dans ingår)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *