Borås Gammaldansförening har varit verksam sedan 1976 och är öppen för alla som vill främja och sprida intresset för gammaldans.

Tillsammans lär vi oss både gammaldansens grunder och nya varianter samtidigt som vi umgås, får motion och friskvård. En allmännyttig kombination av idrott och kultur som stärker både kropp och tankearbete!

All verksamhet (som tisdagarnas danskvällar, uppvisning och kurs eller eventuella resor och andra pröva-på-tillfällen) sker för att så många som möjligt ska upptäcka glädjen med och få nytta av att vara medlem i vår gemensamma förening.

Du som medlem – dvs alla som dansar hos oss – får styra driften i samband med årsmötet. Däremellan framförs synpunkter till styrelsen som är utsedda att ta tillvara medlemmarnas gemensamma intressen och sammanträder några gånger per år. Vid behov kan extra medlemsmöten hållas (se stadgar) annars ägnas så gott som all tid åt föreningens kärnverksamhet. Gammaldans!

En verksamhet som pågått under 40år förändras med tiden och det gäller både dansen och föreningsdriften. 1976 kostade en dansbiljett 8 kronor… I år kostar det 100kr att vara medlem i föreningen och då ingår ett första tillfälle att dansa till kvällens utvalda orkester!

Även du som av någon anledning inte kan/vill delta i våra kurser men vill stödja föreningen kan vara stödmedlem, genom att betala medlemsavgiften 100 kr via  bg 321-9177.  Det går också utmärkt att swisha beloppet till nr 1236192934. Som medlem kan du sedan få mail med information någon gång ibland och kan följa föreningens utveckling och verksamhet samt vara med vid exempelvis årsmöten.

Välkommen på tisdagkvällar till Parkhallen i Borås!

 

Om du vill veta mer om föreningen eller komma i kontakt med ansvariga för föreningen finns ytterligare uppgifter under fliken styrelse.

Det går även bra att maila till ordforande@borasgdf.se eller admin@borasgdf.se

5 tankar om “Om

  1. Jag håller med dig Lars! Toppen!…och ett danskåseri, sååå kul det var att läsa det!!!

 1. Tack till nya styrelsen för proffsigt arbete och en fin hemsida
  Vi ser fram emot kursstarten kommande tisdag
  TOPPENKUL tycker Sonja o Lars

 2. Hej,
  jag undrar om ni anordnar kurser i gammeldans regelbundet eller om ni bara träffas och dansar? Jag dansade en del gammeldans innan jag flyttade från Borås i mitten av 70-talet, har inte blivit därefter men nu när jag blivit pensionär har jag känt att det skulle vara roligt att prova på det igen.
  När jag läst om verksamheten ovan så verkade det som ni träffas och dansar, inte några direkta kurser. Tacksam för liteinformation

  1. Hej,
   På tisdagar är det först kurs och sedan fridans och övning. I höstas började vi en ny kurs helt från grunden för de som aldrig prövat gammaldans tidigare och nu på våren fortsätter vi vidare från höstens kunskapsnivå. Skulle tro att det passar dig utmärkt att börja här igen. Pär-Anders som instruerar anpassar takten efter oss som dansar. Varje kväll börjar försiktigare med lite grunddanser och övergår i varianter med olika turer så att det passar erfarna dansare med. Välkommen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *